Free Citizenship Workshop - March 21, 2015

Category
PAA Events
Date
Saturday, 21 March 2015 09:00 AM - 10:30 AM
Venue
7212 North Clark Street, Chicago, IL 60626

PROTECT YOUR RIGHTS, BECOME A U.S. CITIZEN NOW!

  • You can travel outside of the U.S. for long periods of time
  • You can petition to bring you family members
  • You are eligible for better jobs, including federal jobs
  • You have the right to VOTE!

immigr sem

Saturday, March 21, 2015

Sobota, 21 marca, 2015 r.

9:00 am – 10:30 am

Chicago Math and Science Academy (CMSA)

7212 N Clark St., Chicago, IL 60626


Aby móc wypełnić konieczną aplikację, proszę mieć następujące informacje i dokumenty:

  • Kartę Stałego Pobytu (Zielona Karta) przez przynajmniej 5 lat (LUB przez przynajmniej 3 lata)
  • jeżeli jesteś w związku małżeńskim z obywatelem U.S.A.- POTRZEBA wowczas: Akt malzenstwa i dowod obywatelstwa wspolmalzonka
  • Należy przynieść Kartę Stałego Pobytu, Kartę Social Security, Drivers License albo ID
  • Listę podróży poza granice U.S.A. od otrzymania Zielonej Karty, z dokładnymi datami
  • wyjazdów i powrotów (Jeżeli którykolwiek pobyt trwal 6 miesiecy lub dluzej, aplikacja nie może być wypelniona w trakcie seminarium – UWAGA ! nie oznacza to ze osoba nie kwalifikuje się do zlozenia aplikacji)
  • Listę miejsc zamieszkania i zatrudnienia w ostatnich 5 latach
  • Informację o współmałżonkach: imię i nazwisko, data urodzenia, # Social Sec.
  • numer Zielonej Karty albo datę i miejsce przyjęcia obywatelstwa
  • Informacje o wszystkich dzieciach: ich imiona, nazwiska, miejsca zamieszkania, daty urodzenia, numery Zielonych Kart jeśli mają
  • Jeżeli jesteś w związku małżeńskim, datę ślubu
  • Jeśli byłeś w związkach małżeńskich, daty twoich i współmałżonka ślubów i rozwodów i powód rozstania się np. rozwód lub zgon.
  • Jeśli dotyczy, informacje o aresztowaniach: powód, daty, miejsce i rozporządzenie sądowe (tzw. Certified Court Disposition)
  • Mężczyźni którzy wjechali do U.S.A pomiędzy ich 18-26 rokiem życia: numer i datę rejestracji do wojska Selective Service, (847) 688-6888 zadzwoń jeśli nie masz
  • Money order na sumę $680.00 wypisaną na U.S. Department of Homeland Security
  • $10 - donacja
  • 2 zdjecia paszportowe

Możesz kwalifikować się na złożenie aplikacji na obywatelstwo za darmo! W celu sprawdzenia czy się kwalifikujesz potrzebujemy: ostatnie rozliczenie podatkowe, LINK CARD, karta zdrowotna lub TANF karta z listem od agencji mówiącym ze pan/pani otrzymuje świadczenia i okiedy pan/pani zaczął/zaczęła otrzymywać te świadczenia.

Dodatkowe Informacje: 773-282-8206 wewn. 342, 340, 353.


To fill out the necessary citizenship form, please bring the following documents:

  • Be a legal permanent resident for at least five years (3 years if you are married to a U.S. Citizen –
  • marriage certificate and proof of spouse’s citizenship needed)
  • Have your alien registration card, Social Security Card, State ID or Drivers License
  • List of places you have traveled to during since you received your residency,including: month, day, and year of travel
  • List of where you have lived and worked for the past 5 years
  • Information about your spouse including: name, date of birth, social security number, Alien number and/or naturalization (if applicable)
  • Information about your children including: address, name, date of birth and alien number (if applicable)
  • If you are married, have your date of marriage available
  • Information about previous marriages for both you and your spouse (if applicable):
  • Date of prior marriage; date the marriage ended and reason the marriage ended.
  • If applicable, information about any arrests: reason for the arrest, date, place and disposition
  • Men only: Selective Service number and date of registration, call (847) 688-6888 if you don't know
  • A money order for $680.00 made out to the U.S. Department of Homeland Security.
  • You may qualify for fee waiver. For more info. call PAA.
  • $ 10 for postage

 

 
 

All Dates

  • Saturday, 21 March 2015 09:00 AM - 10:30 AM